K’o žena

Možda ste već čuli, a za slučaj da niste, reći ćemo Vam sad – na Radiju Korčula krenula je nova emisija!
Zove se „K’o žena“ i tematizira ravnopravnost spolova iz korčulanske perspektive. Voditeljica je Gordana Šuperak, diplomirana novinarka i zaposlenica spomenutog radija, a urednice Vinka Lozica, diplomirana pravnica i Katarina Slejko, diplomirana ekonomistica. U prvoj emisiji ugostile smo jednu od najpoznatijih hrvatskih feministkinja i borkinja za ženska ljudska prava – Radu Borić. Ona nam je ispričala općenito o stanju u Republici Hrvatskoj, o svojim iskustvima i radu u Finskoj, ali i o aktivnostima Centra za ženske studije čije je osnivanje inicirala prije 20 (!) godina.

U drugoj emisiji razgovarale smo s Gaellom Gottwald, svestranom umjetnicom i ravnateljicom Hrvatskog društva likovnih umjetnika koja je već dugi niz godina aktivna i u gradu Korčuli. U trećoj emisiji 06. ožujka imale smo pravo druženje! Naime, u eteru smo ugostile čak pet Korčulanki – ravnateljice korčulanskih ustanova: Lanu Filippi Brkić, Fani Ivelju, Tajanu Grbin, Mariju Hajdić i Hanu Turudić. To je bila prva u nizu emisija u kojima ćemo ugostiti korčulanske žene koje se ističu na svom području djelovanja.
Ujedno, bio je to svojevrstan uvod za „šušur“ koji smo zamislile za subotu 08. ožujka

2014. -MEĐUNARODNI DAN ŽENA!
Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, a ove godine se obilježava 100 obljetnica tog važnog datuma.
U dogovoru s Hotelsko turističkim poduzećem Korčula napravit ćemo „izvanrednu“ emisiju „K’o žena“ iz caffe bara „Bistre“ u kojoj ćemo ugostiti žene iz političkih stranaka.
Proslavi će se pridružiti i ekipa iz udruge „Pauk“. Početak emisije je, dakle, u subotu 08. ožujka 2014. u 10:45h.
Za popodne smo pripremile posebnu poslasticu u hotelu Korčula. U goste će nam doći članice splitske udruge Domine (http://www.domine.hr/) koje će nam prigodno pričati o ženskim radničkim pravima – u povijesnom kontekstu, ali i o aktualnom stanju.
Predavanje „Radnička prava – nekad i danas“ s početkom u 18:00 održati će se u atriju Hotela Korčula.

I kao samo finale, u večernjim satima imat ćemo mali party u slavu žena u caffe

baru „Galerija“.

Ekipa emisije “K’o zena” – Kate, Vinka i Goga!

Speak Your Mind

*