Karta skrivenog blaga 2 “Otkrivenje”

Sinoć je u kino sali Levant odražana promocija vodiča kroz kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti Lumbarde. Vodič je tiskan u formi karte, u izdanju udruge Bašćina, a nastao je kao plod suradnje njezinih stalnih i pridruženih članova. Autor slike je Robert Vegar, a fotografija Neven Fazinić. Tekstove, čiju lekturu potpisuje Maja Šestanović, pisale su Valerija Jurjević, Sanda Hančević i Milka Batistić. Za prepoznatljiv izgled zaslužne su dizajnerice Tonka Lujanac i Ivana Pamuković.

Vodič je vrlo nadahnuto predstavio dr.sc. Roko Markovina,  istaknuti član udruge, stavljajući akcent na bogatsvo i raznolikost lumbarajske baštine. Spomenuo je da ideja o stvaranju ovakvog vodiča nije nova, jer je odavno postojala potreba da se gostima na jednom mjestu predstave kulturno-povijesni i prirodni lokaliteti Lumbarde te da je udruga na tome radila praktički od samog osnutka. Završnu riječ imale su autorice tekstova, objasnivši pritom koje su segmente baštine i zašto uvrstile u vodič. Predstavljanje je bilo upotpunjeno projekcijom fotografija s motivima Lumbarde, autora Nevena Fazinića.

Udruga Bašćina

Ima i slike sa događaja by legendarni prvi seoski webmaster (da, da, zna on po slika i štogo pozitivno, a ne samo buže i slično) ali trenutno mi baš nisu na ruku, tako da kad bude momenat, bit će i slike. Jel pošteno?!! Je!

Speak Your Mind

*