Kamena parcela

parcelaSvekolika vijerna čitalačka publika Playboya, (a i poneko sa strane !!), upoznata je sa našin vinarima Brankoton i Frankoton, njihovin vinima i našin Pojen. Sve je skupa začinjeno velikon slikon Lumbarde što je neprocjenjivo za turističku promiđbu mista. Nadan se da na kiosku više nema Playboya za travanj.
– Kala san se dolika u dno Marojevice i bez teleobjektiva sa 500 metri uslika Frankotovu “kamenu parcelu” iz žablje perspektive. Radi se o završnoj fazi melioracije što je po definiciji privođenje tla kulturi (lozju). Lumbarjani bi rekli da mejuraju zemju. Franko je sigurno čapa debele, krvave mozoje, ma ne na rukama jerbo od cifara sigurno boli glava. On će međutim dobit satisfakciju jer je zaljubljenik u svoj posao, fanatik. Dobit će  položaj, nagib, stranu svita, dobit će bar uru do dvi sunca više nego u selu, što će iz tog grozja dodatno izvlačit esenciju. Unatoč skepticima to će biti to, ono pravo.
– Mene posebno zadovoljava ekološki pristup, jer je on samo promjeni kulturu (maslinu) dok ostali uništavaju već tisućljećima, požarima i sječom degradiranu makiju, jedinu preostalu divljinu, dok se polja urbaniziraju. Di su danas splitsko i kaštelansko polje?
– I ona kućica sa gustrinon na vrhu. Ne, to je kapelica di će on sa predispozicijama sommeliera predstavljati svoje vino a Dionisov duh će mu punit bačve nektaron.
Lumbardian

Comments

  1. Skromno, ali lijepo. Bravo Franko, na pokazanom primjeru, trudu i viziji!

    • Lumbardian says

      Možda ti izgleda skromno s obzirom da nisan vičan fotografiranju ali ka doješ tamo na lice mista onda vidiš koliko je to velebno, za naše misto inovativno. Ko što kažeš trud, vizija, doda bi još i ostvarenje sna. Dream.

  2. ko zna, zna…

  3. Bi san vidi i stvarno izgleda inovativno za Lumbarajske pojmove.
    Bravo Franko. Iskreno ti želim da uspiješ.

Speak Your Mind

*