Kako skočiti u vlastita usta…

Prije neki dan prenijeli smo vijest za privatne iznajmljivače o izmjeni pravilnika po kojem više nema obveze ishođenja liječničkog uvjerenja. Da, pravilnik se mijenjao ali ne i zakon, pa je sukladno tome gospodin Edi Kevo, turistički inspektor turističke inspekcije MINT-a, na forumu iznajmljivača u Splitu naglasio da obveza ishođenja liječničkog uvjerenja u travnju ostaje. Štoviše, tko istu ne ishodi kači ga kazna od 1000kn!!!!
Mislim, svaki komentar je suvišan. Krajnje neozbiljno, čak miriše na namjernu trapulu!

Comments

 1. Pa kaže: ·
  U poglavlju IV. Minimalni uvjeti, u čl. 15. Stavak 2. briše se. Dakle, prostorije objekta više ne moraju imati zvučnu izloaciju koja sprječava širenje zvuka izvan tih prostorija.

  · U poglavlju V. Zdravstveni uvjeti iznajmljivača s podnaslovom „Zdravstveni uvjeti iznajmljivača koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i članova njihovog domaćinstva, čl. 23.-26. brišu se.

  Stoga više nema osnova za poduzimanje prekršajnih mjera glede ispunjavanja propisanih ZDRAVSTVENIH UVJETA, sukladno čl. 47.st.1 točka 6. I st.3 Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (NN 138/06,152/08,43/09, 88/10,50/12,80/13 i 30/14).

  · Na web stranici Ministarstva turizma RH postoji dio gdje je predstavljen djelokrug Turističke inspekcije: http://www.mint.hr/default.aspx?id=12752

  i Uvjeti u poslovanju pravnih i fizičkih osoba koje nadzire turistička inspekcija, http://www.mint.hr/default.aspx?id=19144
  Na tom linku ima dio Turistički inspektor prilikom obavljanja inspekcijskog nadzora pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (iznajmljivača), ili u seljačkom domaćinstvu, utvrđuje i točno je pobrojano sve redom.

  Dakle, liječničko kao takvo se ne navodi nigdje, tako da je zapravo točno da se ukida obveza lječničkog i da ljudima nismo ništa krivo rekli, tako da se možemo pozvati na
  a. Pravilnik

  b. Ove odredbe dostupne na stranici MINT-a na gornjem linku

Speak Your Mind

*