Izvještaj sa nastupa na sajmu turizma „Crotour“ 23. – 26.03.2011

Crotour KorculaNa ovogodišnjem sajmu turizma „Crotour“ prvi put u povijesti su udruženo nastupile sve Turističke Zajednice otoka Korčule; TZ grada Korčule, TZ općine Lumbarda, TZ općine Smokvica, TZ općine Blato i TZ općine Vela Luka.

Štand otoka Korčule je imao cca 40 m2, a bio je uređen na način da je svaka TZ imala svoj pult na kojima su izlagali i pojedini poslovni subjekti. Tako je primjerice na štandu TZ grada Korčule izlagao HTP Korčula, Hotel Lešić-Dimitri, hotel Korsal i putničke agencije Korkyra info, Cro Rent i Kantun tours. Na štandu TZ Lumbarde su bili prisutni Hotel Borik i Putnička agencija Poladin. Na štandu TZ Vela Luke je izlagala firma Fanito – proizvođač maslinova ulja.

Drugi dan sajma, 24.06. su direktori i predstavnici Turističkih Zajednica na glavnoj pozornici napravili kratko izlaganje o svojim mjestima i pokušali predočiti prisutnima zašto baš doći na Korčulu i što je to što Korčula ima za ponuditi svojim gostima. Predstavnike TZ je najavio glumac rodom iz Lumbarde g. Damir Markovina. Nakon predstavljanja priređen je domjenak na štandu za sve prisutne, degustirali su se specijaliteti s našeg otoka, pila su se najbolja bijela i crna vina koje su za potrebe sajma donirali poznati Korčulanski vinari.

Bitno je istaknuti i medijski aspekt, budući je uz veliku pomoć g. Maroja Sabljića, čija je tvrtka „Ja trgovac“ zakupila štand i ponudila ga tur. zajednicama s otoka Korčule, privučen priličan broj medija – tiskanih i elektronskih.

Na sajmu su bili prisutni Turističke Zajednice i drugi turistički subjekti iz raznih krajeva Hrvatske, ali i turističke organizacije, izaslanstva, agencije i turoperatori iz drugih zemalja: Mađarske, Srbije, BiH, SAD-a, Slovenije, Turske, Tunisa, Austrije, Kine,  Italije i Španjolske.

Sajam je bio dobro posjećen, a sve turističke zajednice s otoka Korčule složile su se da je ovakvo udruženo nastupanje bilo uspješno i temelj za buduća udružena djelovanja Turističkih Zajednica ali i poslovnih subjekata s otoka Korčule, prvenstveno misleći na nastupanje na turističkim sajmovima i izvan granica RH.

autor: Boris Cebalo

Comments

  1. Zle Slutnje says

    Šokiran presudom, listam internet i na “starom” Lumbardanetu dolazim do stare fotografije. Primjetite dvije osmrtnice ispod transparenta podrške. Slučajnost, ali izgleda proročanski. Nažalost!
    http://www.lumbardanet.com/legendarni/Glas_naroda/gotovina_ante.jpg

    Svih su nas osudili s ovim danas.

Speak Your Mind

*