Ispravak netočnih navoda by Katica

Nažalost opet sam prisiljena reagirati obzirom da se osjećam prozvana, a vezano za sve one predizborne napise o lopovluku i zgrćanju novaca, kako za mene tako i za čelnike općine (bivše), a koji su se nažalost nastavili i dalje “usmenom predajom”.

Dematirati ću “geodeta” i sve one koji misle kao i on, a ako želi možemo i skenirati platnu listu, i provjeriti – drage volje u računovodstvo Mindela. Kako vidim dotični gospodin ili gospođa nema se obraza niti predstaviti, a i bolje za njega jer očito prenosi nečije dezinformacije. Znači dotični geodet je toliko upoznat sa stanjem u Općini da nezna da su Lučica i Maestral jedno poduzeće – LUČICA d.o.o., da imaju jedno računovodstvo. Za obavljanje poslova računovodstva Lučice je sklopljen ugovor sa KTD MINDEL d.o.o.. Ugovor je MINDEL sklopio sa:
Lučica d.o.o.; TZ Lumbarda; DVD Lumbarda, Malonogometni klub Lumbarda, Športska udruga Lumbarda, Bašćina Lumbarda, Crkveni zbor Sv.Roko Lumbarda, KU Ivo Lozica Lumbarda.
Za sve gore navedene pravne osobe MINDEL d.o.,o. vodi knjigovodstvo i uredno iim ispostavlja račune, znači novac ide KTD Mindel-u. – a ne meni osobno.Ovo može potvrditi direktor Lučice, direktor TZ i predsjednici svih udruga gore navedenih kao i direktorica MINDEL-a koja na stolu ima ugovore i koja potpisuje izdane račune za naknadu vođenja knjigovodstva. Znači nikada nitko od gore navedenih meni nije dao niti lipe za vođenje knjigovodstva jer je to u opisu moga radnog mjesta – to je moj posao.
Eto toliko malo edukacije moj “geodetu” a ako želiš šire obrati se u kancelarije MINDELA.

A vezano za moju plaću.

Kao direktorica sam primala iznos od 6.129,00 Kn, što sam u svibnju i objavila javno, a potvrdu o mojoj plaći isto tako može koga interesira dobiti u uredima Mindela. Ovoliko je primao i direktor prije mene, tako da nebi netko promisli da je on dobivao više. Plaća za knjigovodstvo je bila naravno manja od ove.
Kada je moj mandat završio žiro račun nije bio prazan. Novaca je bilo, koliko ne mogu reći s obzirom da to smatram poslovnom tajnom, a obzirom da nisam odgovorna osoba to je podatak koji ja nesmijem objaviti.
Obveze prema dobavljačima su bile 0 kuna izuzev sporne obveze prema poduzeću OBŠIVAČ s kojim smo na sudu, a potraživanja, znači ispostavljenih računa koje treba naplatiti je bilo cca 450,000,00 Kn. E pa sad vidite je li to znači praznu “kasu”.

Poduzeće MINDEL je javno poduzeće i ukoliko nekoga interesira nešto iz poslovanja može doć u urede i informirati se , a ja ću naravno uz odobrenje direktorice rado pružiti sve informacije.

Katica Šestanović

Comments

 1. novca nema says

  Kad ste krenuli tako transparentno ajde sad svi lipo recite narodu kolika vam je plaća. Sve nas zanima, od načelnika, pročelnika, redara, tajnice. Pa onda direktor Lučice, direktor turističkega ureda, radnici u komunalnemu, radnici u Lučici, konobari u Maestrala. Ajde da vidimo ko može to otvoreno reć ko Katica? Ili se to ko u jameriku nesmi čejad pitat jer je nepristojno? Po meni bi se to trebalo znat i svi bi ko Katica to javno trebali reć.

  • Meni to nije problem reć, a virujem ni Kseniji. Njoj, bivšoj direktorici ureda TZ-a je plaća bila oko 4300 kuna, isto toliko je i meni,sadašnjem direktoru. Nije mnogo, al čovika veseli bar primit plaću, za razliku od bivšeg radnog mista 😀

   • Lumbarjanin says

    Vrimena su takva da se posao teško nalazi, pogotovo dobro plaćen posao. Gospodarska kriza nije pogodila samo Amerikance, Ruse, Njemce i ostale dobrostojeće države. Pogodila je čitavi svijet, od jedne Indije preko srednje Hrvatske do velike Amerike. Kako je Ante reka nije mnogo, ali veseli čovika kad primi i tu koju kunu usporedivši nekoga koji nema nikakve prihode, a takvih bez primanja je u RH jako jako mnogo – preko 300 000 nezaposlenih.
    Narod bira vlast, zato ima i pravo znati koliko odabrani primaju i to ne smije biti nikakva poslovna tajna.

 2. usko dugousko says

  zasto bi vam se iko predstavljao kada ste i sami draga gospodjo pisali pod drugim imenima..vi se predstavite samo onda kad vas se dotakne u bolnu tocku

 3. koliko ima načelnik

 4. Lumbarjanin says

  Prem mojoj slobodnoj procjeni:
  NAČELNIK 8.000,00 kn
  ZAMJENIK NAČELNIKA 6.000,00 kn
  VIJEĆNICI 500,00 kn
  DIREKTORICA MINDEL-a 5.000,00 kn
  DIREKTOR LUČICE 4.000,00 kn
  DIREKTOR TZ-a već objavio svoje prihode u iznosu 4.300,00 kn
  Ostali ne bi trebali primati više od 3.500,00 kn.

 5. veze nema says

  Slabo si ti ovo skombinira. Slabo pratiš na satu. Za mindel znamo da je bilo 6 i nešto a sad je više. A i di ti je na listi pročelnik, tajnica i komunalni redar. Oni do 3500? Nema šanse. Donačelnik ne prima ništa, bar ne bi treba.

Speak Your Mind

*