Ispod površine


Aleksandar nam je posla link na njegovu snimku podmorja u Pržinu. Zahvaljujemo na suradnji.
Ko zna što su oni list, i oni spuž i ona hoba i ostali imali za reć na vađenje pržine iz dubine.
Ali ko njih pita, oni tamo živu cilu godinu, nama je Pržina bitna samo sezonski.
A računa se samo što je nama ljudima bitno.
E sad nešto skoro totalno drugačije: Kako nahranit vuka, a da koza ostane cila? O čemu ja? O izborima, o politici u ovon butigi.
http://www.korcula.net/news_images/izbori_lum_liste.pdf
http://www.korcula.net/news_images/izbori_lum_bm.pdf
Eto ga, tu je, a ni tu. I svi zadovoljni!

Comments

 1. U kojem programu je ovo uređivano?

 2. Zanimljivo da se u ovom komentaru po prvi put spominje briga za ostala živa bića pa bila ona u vašim očima i samo HRANA. Prije par godina kad sam živio u Ft. Lauderdalu, Florida napravio sam izlet dole na jug do Kay West-a. Iako je otočić koji je od Kube udaljen 90 milja za moj ukus prenapućen ili preurbaniziran ipak su vlasti (ovo je jako bitno) uspjele stvoriti oazu podvodnog života kakav nisam nigdje, a pogotovo na Jadranu susreo. Radi se o Zakari Parku uz čiju obalu je strogo zabranjeno loviti ribu na bilo kakav način ( da recimo povućem paralelu to bi izgledalo kao da Lumbarajske Vlasti proglase lumbarajsku uvalu podvodnim Parkom i strogo zabrane ribolov u njoj ) Ovaj podvodni park o kojem sam počeo priću pun je ribe kao da ste u ribogojilištu ili akvariju, tu je bilo kirnji od desetak kila i jata druge ribe koja se očito osjećala potpuno sigurna iako sam plivao među njima na pola metra. Dali možete zamisliti kako bi to izgledalo da tu na Žalu uđete umore i sa maskom i perajama u društvu svoje djece plivate kroz jata razne ribe? Sve je moguće.

 3. Italian says

  Sugli, sugli, bane, bane
  tu miscugli le banane
  le miscugli in salsa verde
  chi le mangia nulla perde
  – Bit će party !

 4. mora! ko da je San Remo 1973. 😉 i oni dil s dubokin muškin glason, imam osjećaj da ti je najdraži! (o moja ma ri jo la…) na to me podsjetilo

 5. Lumbardian says

  Henry zna da san veliki ljubitelj prirode, ali moran, ono baš moran ikarikira ovo zadnje pitanje. Kad običan lumbarjanin zaroni u more i vidi npr. smuduta ili dva i to ispri malega sina, njemu odma udre krv u glavu skupa sa adrenalinon i zaostalin alkoholon te zaboravi da smo još prije dva i kusur milijona godina počeli disa na pluča. To na sriću traje sekundarno pa počinje faza otrežnjavanja. Tada se pita komu je zaja pušku, jesu li mu dica stavila osti na misto, koliko je nafte u rezervaru, koje su mriže poj provu, koji je kurenat… Jerbo mora pokaza malemu kako tata zna. Nebi li naresa u očima svoga voljenoga sina on je spreman i na fatalan potez – fišek. Međutim, svit gre nikin novin vitrovima, novin trendovima i rekli bi mu da je moderan (lumbarajski – staromodan), izempal.

Speak Your Mind

*