HOP

lag5Poštovani,
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za dodjelu oznake “Hrvatski otočni proizvod”. Procedura dodjele oznake “Hrvatski otočni proizvod” utemeljena je u Zakonu o otocima (Narodne novine, broj 34/99, 149/99, 32/02 i 33/06) i Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinu označavanja proizvoda oznakom “Hrvatski otočni proizvod” (Narodne novine, broj 47/07).

Oznaka “Hrvatski otočni proizvod” može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači, dodjeljuje se godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije.

Prijedlog odluke o dodjeli oznake “Hrvatski otočni proizvod” donosi Savjet projekata, a konačnu odluku ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ministarstvo s nositeljima oznake sklapa ugovor na 3 godine.

Javni poziv za dodjelu oznake “Hrvatski otočni proizvod” otvoren je do 25. svibnja 2016.

Dodatne informacije o Javnom pozivu možete pronaći ovdje.

Srdačan pozdrav

Speak Your Mind

*