Grand Tasting – 100 odabranih vinarija

U razdoblju od 19. do 28. veljače ove godine, u Zagrebu je održana velika vinska manifestacija pod nazivom Vinska veljača. Zadnja dva dana manifestacije u umjetničkoj galeriji Lauba održano je promenadno kušanje vina ponajboljih hrvatskih vinarija pod nazivom ”Grand Tasting”.
Na velikom promenadnom kušanju, Grand Tasting u Laubi, gostovalo je gotovo 100 vinarija. Otok Korčulu su predstavljale vinarije Branimira Cebala i Frana Milina-Bire iz Lumbarde, te vinarija Luke Krajančića iz Čare. Ozirom da je prvi u nizu, događaj je posjetilo mnogo ljudi. Gotovo polovina posjetitelja bili su profesionalci koje je organizator osobno pozvao da se upoznaju s najboljim hrvatskim vinima.
Radionice su bile edukativnog, informativnog i, naravno, zabavnog karaktera. Održane su 24 vinske radionice s otprilike 190 uzoraka domaćih i stranih vina, svih stilova, iz svih dijelova svijeta i svim cjenovnim razredima. Gostovalo je 18 predavača i predavačica iz vinskog svijeta – sommelieri, uvoznici, vinari, enolozi, prodavači, novinari i edukatori.

Speak Your Mind

*