Festa Sv. Vlaha i festa od vina usprkos vremenu

U susret Feste sv. Vlaha, 2. veljače 2012. u prostoru Luže održala se „Festa od vina“. Festa je nastavak promotivnih aktivnosti usmjerenih kroz brandiranje „Vina – Dubrovnik-Rivijera“,u cilju povećanja potrošnje
autohtonih vina Dubrovačko-neretvanske županije na domaćem i inozemnom tržištu. U organizaciji Feste
Dubrovnik, Županijske komore Dubrovnik i Obrtničke komore 25 vinara iz naše županije predstavilo je i ponudilo svoja vina na kušanje. Korčulu su predstavili Maja Cebalo i Frano Milina-Bire iz Lumbarde sa grkom i PZ Čara sa pošipom.

Osim predstavljanja vina dodijeljena su priznanja i pohvale vinarima za najbolje pakovine vina te restoranima za najbolje vinske karte.

Uz ostale, prema odluci ocjenjivačkog suda za najbolji dizajn pakovine bijelog vina pohvalu je dobilo pakiranje Grka Cebalo dizajnerice Tonke Lujanac iz Lumbarde, a prvo mjesto pripalo je pakiranju Grka Bire dizajnera Marija Hlače iz Samobora.

Najbolje vinske karte, prema ocjenivačkom sudu imaju Taverna Maslina u hotelu Dubrovnik Palace, Restoran Nautika i Restoran Prora u hotelu Excelsior. Za kreativnost u kreiranju vinske karte pohvaljena je Taverna Galija iz Cavtata.

M.C

Speak Your Mind

*