Energija za certifikat… O smislu i logici…

Jedni govore jedno, drugi drugo, a na kraju će bit da unatoč smislu i logici, taj certifikat treba platit.
Moje osobno mišljenje je da je taj certifikat ok kad neko kupuje kuću ili unajmljuje stan, da po certifikatu vidi koliko može očekivat troška za režije. Ali za turizam, što gosta briga koliko će nam potrošit struje, on plaća kolika je cijena u cjeniku i taj certifikat mu apsolutno ništa u životu ne predstavlja. Ali ne bi bilo prvi put da je moje osobno mišljenje u krivu zato u privitku dostavljamo tumačenje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja vezano za obvezu energetskog certificiranja za pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu.

Odgovor Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja objavljen na stranicama Ministarstva turizma Odgovor-obveza-energetskog-certificiranja

Turističke zajednice otoka Korčule zajedničkim snagama prikupljaju relevantne informacije sa svih strana te očekujte u narednom periodu poziv na prezentaciju vezanu uz ovu tematiku. Plan je prikupiti ponude cerifikatora koji postoje na našem otoku, te da nam oni na toj prezentaciji iz prve ruke kažu što i kako treba. I naravno, ono svima najbitnije, pošto certifikat?

I jedna energetska iznajmljivačka šala za kraj:
puz-certifikat

Comments

  1. vedrana kriletić says

    ništa protiv energetske i stručne certifikacije nemam, ukoliko će stručna osoba odraditi posao kako spada, a ne samo pokupiti pare. Ustaljena je praksa da se pokupi novac od građana za bilo što im padne na pamet, a ista firma nema nikakve odgovornosti ukoliko kasnije ne bude nešto u redu. Prvo pošteno odradi pa traži novac.

Speak Your Mind

*