Drage mještanke i mještani Općine Lumbarda !

U ime Zajednice žena Katarina Zrinski čast mi je obavijestiti Vas o poduzetim humanitarnim akcijama koje će biti organizirane prigodom Božićnih i Novogodišnjih blagdana.
Zajednica žena Katarina Zrinski djeluje pri Hrvatskoj demokratskoj zajednici , a osnovna briga i zadaća zajednice je rad u humanitarne svrhe.
Predsjednica Zajednice žena K. Z. u Dubrovačko – neretvanskoj županiji je zamjenica župana gđa. Marija Vučković. Do zvaničnog osnivanja zajednice žena u Općini Lumbarda, zamjenica imenuje povjerenicu za pojedinu Općinu ili Grad. Na sastanku u Stonu koji je održan 26. studenoga 2009. godine zamjenica je imenovala mene za povjerenicu u Općini Lumbarda te mi prenjela obaveze i dužnosti do osnivačke skupštine.

Kao što sam gore spomenula Božićni blagdani su pravo vrijeme da podjelimo našu dobrotu sa drugima,a posebno sa najpotrebnijima. U tom duhu  uz suradnju tete iz vrtića, učiteljica naše škole, naše djece i roditelja prionuli smo sakupljanju darova za štićenike dječjeg doma ” Maslina ” u Dubrovniku.
Općina Lumbarda u iznosu od 1.000,00 kn sudjeluje u kupnji toaletnog pribora i higjenskih potrepština koje su trenutno najpotrebnije štićenicima doma.
U suradnji sa malonogometnim klubom  ” Lumbarda ” za nadolazeće blagdane bit će organizirana humanitarna utakmica za potrebe udruge ” Moje sunce “.
Mješoviti pjevački zbor Sv Roko i zajednica žena Katarina Zrinski prigodom blagdana organizirat će humanitarni koncert a prikupljeni novac bit će darovan za lječenje nastradalog Joška Vukića.
Predsjednica udruge gđa Marija Vučković i Župan gosp. Nikola Dobroslavić uputili su novčanu pomoć  od 2.000,00 kn za najpotrebnije osobe u Općini na osnovi dogovora sa sastanka u Stonu a na moj zahtjev kao povjerenice pri Općini Lumbarda.

Ovim putem pozivan sve žene koje su zainteresirane biti članice zajednice žena Katarina Zrinski i tako sudjelovati u dobrim i hvale vrijednim humanitarnim djelima neka mi se slobodno jave jer
“uvijek je dobro činiti dobro”

U ime zajednice žena Katarina Zrinski  želim Vam čestit i veseo Božić i sretnu Novu godinu.

Marija Kriletić

Comments

  1. Postoji li kakav račun za humanitarne uplate (makar i simbolično) za ove božićne blagdane koji su na žalost, svima zbog gospodarstva teži no obično, ali se uvijek nekome kome je još teže može pomoći.

Speak Your Mind

*