Čovik na brodu, brod u čoviku…


Drage Lumbardjanke  i  Lumbardjani

Zelim vam se predstaviti.
Uskoro, tocnije 20. Travnja, dolazim po prvi put pred vase dvore. Potom vas planiram posjecivati svaki drugi ponedjeljak sve do kraja Ozujka.

Zovem se Ocean Village Two i imam 19 godina. Rodjen sam daleke 1990te u Monfalconeu pokraj Trsta. Za moj unikatni vanjski izgled dupina u pokretu, kojm se bez lazne skromnosti dicim, zahvalan sam renomiranom aritektu Renzu Pianu tvorcu nadaleko poznatog Pompidou Centra u Parizu te mnogih interesantnih gradjevina duz zapadne Europe a posebno Italie i njene Genove. Za one koji se bolje snalaze u brojkama. Dug sam 245 metara i sa svojih 32 m sirine jedva se mogu provuci kroz Panamski Kanal, te su me stoga oni starci s konjakom u ruci u Admiralitetu odmah svrstali u panamax brodove. Dubina moje kobilice seze i do 8.4 m ispod mora, pa radi toga, nazalost necu moci pristati uz vase predivne kamene rive nego cu se morati zadovoljiti sidristem pred Korculom. Za informaciju profesionalnim nauticarima imam 70310 BT, a za strojare imam 4 Diesel MAN B&W motora ukupne snage 52140 konjskih snaga koji pokrecu dvije propele svaka promjera 5.2 metra. Jednom sam se nasalio sa mojim malim prijateljem Fiatom Puntom da bi on sa mojim punim tankova goriva od 2800 tona mogao 41 put otici do mjeseca i nazad. Ipak, moji motori su puno zedniji , te kad se zaletim sa 20 milja put horizonta potrosim 6.3 tone na sat. Stoga zadnjih godina radi sveopce situacije vise volim lagana krstarenja. Mada, ako vidite onoga Marka Pola, mislim na onoga bjele boje i velikim natpisom Jadrolinija na boku, recite mu da sam spreman za trku i siguran sam da bi ga dobio do Dubrovnika, a ako hoce mozemo nastavit i do Krfa. Sa sobom nosim 2000 putnika i 620 clanova posade. Putnici su uglavnom Britanci srednjih godina sa djecom, a posada, a posada ma recimo 1/3 Indijci, 1/3 Indonezani i 1/3 ostali. Vecina ostalih su Englezi i Italiani, ali ima i Hrvata, 1 casnik palube i 2 casnika stroja. Moram se pohvalit da takodjer imam i strasne Kolumbijske plesacice. Svi ti ljudi vec me ovdje u Karibima pitaju kako dise vas otok, zabrinuti su dali ima dovolno plaza, restorana, barova i sankova. Jer ipak, oni svi zajedno kad smo po moru na dan potrose oko 327kg ribe i rakova, 949kg mesa, 72kg kave, 143 boce vina i 928 litara pive. Nadam se da su vasi kapaciteti spremni za moje posjete u ovo rano proljece te ih smirujem da ce biti iznenadjeni, jer nije samo Grcka i Italia sarm Mediterana kako sam cuo od moje kolegice Oceanije koja vas posjecivala proslo ljeto.

Stojte mi dobro i zdravo pa se vidimo uskoro,

Vas Ocean Village Two
nnnnnnnnn
Best Regards
Stijepo Hancevic
Senior Second Officer
Ocean Village Two

Comments

 1. Lumbardian says

  Ka digneš sidro u Korčuli, okreni brod na otprilike 270 stupnjeva i proji između Lučnjaka i Rogačića. Tamo se užalo dotegnu na crneje. Ako zapuše bura, neka ti je u po kvartira da te manje valja. Onda daj rotu na puntu Škoja i eto te doma. Klapa bi pivala, mužika bi svirala.

 2. ni velik

 3. Baš slatko napisano. Ja bi u strojarnicu, to me jedino zanima.

 4. Stijepo jel primate električare?
  Dopizdile su mi telekomunikacije 🙂

  • Lujo, ako se i salis znaj da su ovi moji ocajni za elektricarima. Da samo znas koje trube su na brodu ti bi bia Tesla za njih. Ajde apliciraj na SSM – Split za Carnival UK. Dobit ces par strika na ramenima, euro placu i desetak filipinaca pod komandu, pa se vidimo u Officer Baru pridvecer.
   Pozdrav Stijepo
   24 54N 045 39W

Speak Your Mind

*