Čist okoliš, duga ljubav

Poštovani mještani!

Dana 17.02. 2012. godine u Lumbardi se je sakupljao i čistio krupni otpad u suradnji sa firmom ” Cios ” i eko udrugom Zelene stope. Naš mještanin Miljenko Marukić, zaljubljenik u prirodu, poveznica je između Ciosa, komunalnog redarstva i komunalnog poduzeća “Mindel”, u akciji ” OČISTIMO HRVATSKU “. Svesrdnu pomoć pružili su Roko Kriletić a s kamionom i viljuškarom Vedran i Željan Jurjević. Za sav krupni otpad ( posebno naglašavam za stare automobile ) vlasnici su dobili novčanu nadoknadu.
Akcija očistimo Hrvatsku ide dalje za detaljnije informacije
javite se u Općinu Lumbarda – Službi komunalnog redarstva
tel; 712-042
mob 098-964-7253
Marija

Comments

  1. svaka čast! Odličan putokaz za dalje.

  2. Odlično, kapa dole onima koji su organizirali i realizirali…konačno pohvale a ne da pljuckamo non stop po svemu što se čini u selu.

  3. Marija idete na pravi put samo tako nastavite , a ne sad fermat ima jos puno drugih stvari i automobila koje treba maknut da nisu parkirani na putu bez registracije ako tako treba da bude neka se parkiraju na svoje zemljiste. gad se ne mora gledat ili napravimo industrisku zonu povise -KOKOJEVICE-

  4. Bravo, konačno je došlo i u Lumbardi do toga da se otpad sakuplja, pa makar bio i bačen uz pute. Nikada ne mogu shvatiti mentalitet onih bacača koji su zasuli put do Krmače i do Kokojevice stotinama tona smeća i šute uz put. Zar je tako skupo popeti se na vrh brda do smetlišta. I sam sam vidio u noćnim satima kako narančasti kamion ide pun prema Krmači, a vraća se prazan. I zamislite sada gosta koji poželi prošetati do starih kamenoloma na krmači, što ima vidjeti, odvratnosti nemara i sebičnosti. Pohvala Zelenim stopama.

  5. javicani i rogati says

    Moj Maro i ja to vdim svaki dan ali sto mozemo napravit ja znam za taj kamion i za sve druge sto pravu nered sa smecem ali nasa opcina ne hoce za to cuti niti vidit KOLEGE SU KOLEGE I ONI KOJI JE BLIZU OLTARA BOLJE MISU CUJE

  6. Ma da se nema gdje istresti smeće (kao pred 40 godina kada smo ga palili u vrtu) još bi i razumio da tresu smeće pod put. Ali ako je Kokojevica na dohvat, zašto onda smetiti na cesti do smetlišta i još uz pute prema baštini. Pa to je smeće u našoj blizini, nije na drugom otoku. A mene je sram koja krama se nalazi na kraju puta na Koludertu, šuma kao deponij. Ne primam goste, ali mogu zamisliti zgražanje gostiju koji zađu u šumu 50 m od apartmana sa 4 zvjezdice gdje stanuju. Sve puno građevnskog materijala, ostataka, smeća. Pa kako onda dobiti bolje goste ako betoniramo seke i ostavljamo otpad nadomak kuća.
    Kolege neće protiv kolega, to razumijem. Ali ja ipak plaćam porez zato da bi ta javna uprava brinula o svima nama, a ne samo pogodovala kolegama. Zato mislim da treba na zagađivače stalno upozoravati, ne prešućivati. Drago mi je vidjeti da su mladi puno osjetljiviji od starih.

Speak Your Mind

*