Bezvremenski pogled

glavica-foto-bozic
U điru su crno bile, nadan se da van ne smeta. Meni su baš drage. Volin taj bilo pa prošlo momenat. Posla je Maro materijala, bit će crno bilih. Nema da fali.

Comments

 1. Fenomenalno, daj još. Maro što si ovo do sada čuvao? Ovakve fotke Lumbarde bez ”freških” kuća i nove arhitekture davno nisam vidio. Dobro je da ih ima i da se objavljuju. Super!!!

 2. E moj kolega. Ovo su fotografije za vodeni žig a ne one glumim glumu da sam Ansel Adams.

 3. Ansel Adams says

  A di je crta ceste na Peliscu? Kako su judi dohodili do Orebića? Oli ni bilo auti u to vrime?!

 4. Iz koje godine je fotografija? Nema one rugobe od trafo stanice u podnožju Vele Glavice, znači nije bilo ni el. rasvjete, a cesta na Peliscu i auta došli su poslije elektrifikacije.

 5. Meni se čini da je to snimljeno početkom 30tih, jer nema nekih kuća koje su izgrađene pred rat. Na Tatinji je jedan trabakul u čišćenju, a to sigurno nije bilo nakon rata. Bilo bi dobro to otisnuti pa pokazati starijima, da se odredi malo točnnije. Znam, znam, zakasnio sam sa time koje desetljeće, kao i inače sa puno toga. Tko hoće, može dobiti scan u visokoj rezoluciji, pa neka si otisne. Bilo bi dobro napraviti galeriju starih slika, a možda jednog dana i izložbu.

 6. Lumbardian says

  Glavica je bila glavni grad Lumbarde. Osin Crkve imala je poštu u Cebala, butigu u Šukala, gostionu u Pinte, likara u Glasnera, luku na Tatinji. Nobili i Padure su držali masu lozja. Tamo je nastala Mužika. Capitol Hill. Nema šta.

 7. E tako je to bilo…a onda malo pomalo se pocelo selit pu danasnjega centra,pa je posta bila u stipice.
  Kad sam u skuli imala prakticnu nastavu trebala sam govorit o lumbardi…Vici sam sve rekla osim di je bi prvi hotel,di su prvi gosti dohodili.
  ja nisam imala pojima i iznenadila sam se kad je rekla da je bi u stipice.

Speak Your Mind

*