Bašćinice na Pričiginu

priciginBašćinice su prošli vikend posjetile Split, gdje je održan četvrti Festival pričanja priča – Pričigin 2010. Od 24. do 27. ožujka, održano je mnoštvo pričalačko-literarnih druženja s brojnim domaćim i stranim gostima. Naš je cilj bila posljednja večer festivala. Naime, svake godine Pričigin raspisuje natječaj za najbolju kratku priču. Ove godine, žiri u sastavu Aleksandra Kardum, Andro Filipić i Kruno Lokotar, od 92 pristigle priče odabrao je deset najboljih, a prve tri zaslužile su Zlatnu, Srebrnu i Brončanu bravuru. Prvo mjesto, tj. Zlatnu bravuru, osvojila je naša članica Sanda Hančević s pričom Oblačna soba.

Završna večer festivala pod nazivom Pričigin narodu održana je u subotu, 27. ožujka u prepunoj kavani hotela Bellevue. Priče na temu sreće pripovijedali su sudionici festivala, ali i hrabriji iz publike. Svoje su priče predstavile i tri dobitnice „bravura“ te je tom prilikom brojna splitska publika i mala, ali vrijedna lumbarajska podrška, imala priliku čuti Oblačnu sobu u interpretaciji same autorice. Više o ovogodišnjem Pričiginu, uključujući i nagrađene priče, možete pročitati na www.pricigin.hr.

Valerija Jurjević

Comments

 1. Lumbardian says

  pametnaoko.bloger.hr/…-/2616274.aspx –
  – Već san to pročita. Super i opet super.

 2. Etna Drugi says

  Jako dobra priča. Za svaku pohvalu.
  Bravo!

 3. E to je lipo

 4. Lumbardian says

  Iman dva prijedloga. Prvi, da nan Sanda pusti da petamo “Oblačnu sobu” na ovin stranicama. Taj format može lipo stat u ove gabarite. Drugi, da zamolimo Mirnu da nan pete sliku ( u koluru) onega planktona što ga je inašla na pučini mora jadranskega i da ga malo opiše ričima što bi hi i mi mogli razumi.

  • laskav prijedlog, hvala 🙂 drago mi je da se priča svidila onima koji su je pročitali. ali budući da je već objavljena na pricigin.hr, mislim da nema potrebe za još jednu objavu. ta stranica je doduše defektna i rade samo linkovi na mala siva slova desno od fotke (novosti, pričigin 2010.-gosti, prva pričeST, nagrađene priče, itd), ali uz malo klikanja i skrolanja, koga zanima može tamo pročitat.

 5. Lumbardian says

  Pa da. Gleda san davno i ja onaj film o časnama što se nisu mogle uspe na balatur. Doša je čovik, možda stolar, možda alien, možda sv. Josip i izgradi čudo od stubišta, arhitektonski neshvatljivo, estetski nenadmašno (kapelica Loretto – Santa Fe). Za velika djela puno tega va proć, treba da se nešto strašno dogodi. A.D.(38) je nesrečon na poslu doživi potpuni duhovni preobražaj, jednostavno je shvati da nije samo otac, muž, osiguravatelj egzistencije, shvati je da je puno više od toga. Pada mi napamet Luky i njegov umjetnički put nakon nesreće.

Speak Your Mind

*