A sad malo klape…

Je, dosta je kampanela i Hladnega piva, slažem se. Evo novitada koja ni baš ono freška freškasta ali je multimedijalna, a to svi volimo. Osim videa nisam ima vele informaciji pa mi je pomoga dobri prijatej google. Nadan se da mi ni slaga. Uživajte!!!
Na trgu ispred crkve Sv. Nikole u Perastu održan je 31. 7. i  1. 8. VIII Međunarodni festival klapa. U prvoj večeri, koja je bila revijalnog karaktera, publici se predstavilo osam klapa. U drugoj, takmičarskoj večeri, nastupilo je 12 klapa, a na kraju su odlukom stručnog žirija određeni najbolji sastavi u tri konkurencije.

Najboljom u muškoj konkurenciji proglašena je hrvatska klapa  “Lumbarda” iz istoimenog mjesta na Korčuli. U konkurenciji ženskih klapa pobjedila je klapa “Putalj” iz Kaštel Sućurca (Hrvatska), dok je treći trofej ostao u Boki, a osvojila ga je mješovita klapa “Castel Nuovo” iz Herceg Novog.

Comments

 1. Lumbardian says

  Tih šest pametnih mladići skupa sa starijin gospodinon izuzetno uravnoteženin u jelu i piću, odlučilo je otrest sa sebe svakodnevnicu i stres litnjega ludila i uteć dva dana u Boku. Ostavili su predrasude, taštinu i ostale gluposti doma. Ostavili su rinitis, sezonske alergije, grlobolju i ostale boleštine. I oca i mater i poslovođu i punicu i ostala gunđala. Tako su stvorili sve preduvjete da potpuno oslobođeni pokažu ono što znaju. A znaju. Uz malu pomoć nikšićke bire. I triježnjenjen po ure prin festivala skokon u more na glavu. Ovo je riceta za uspjeh. Od slova do slova. Dakle, da ne ponavljamo:” Šest pametnih……”

 2. Bravo momci, samo naprid!

 3. Lumbardianine kako uopće shvatit ovaj tvoj post??????!!!!

  • Lumbardian says

   Fakti: Braća B su okupili sedmoricu, prijavili se na festival, učinili dvi zajedničke prove i po onoj cesarovoj (veni, vidi,vici), pobijedili. Doduše nisu se uspeli na Olimp klapske pisme, ali i s Lovčena se vidu nimfe, muze i Orfej. Neki su imali prilike vidit i Dionisa. Što se tiče moga statusa, evo samo tebi govorin, vidi se da san dobro upoznat sa stvari. Daljnjon analizon posta moglo bi se utvrdit da san tamo i bi. Samo oni najbezobrazniji bi imali muda reć da san jedan od sedmorice, što se za sada nemože sa sigurnošću potvrditi. Lumbardianinena-ninaninanena.

 4. Neznam zašto bi ovo uopće bilo za bilo kakvu osudi i bilo koje deklariranje osoba????…Zar je uopće išta od toga važno????!!Važno je da su bili, da su imali volje i da su promovirali misto…Sa ovakvim tvojim stavom nebi se ni čudila da si možda i ti jedan od onih što su prijavili folklor sridom da im smeta buka !!!!Daj….što je previše previše je…..a osobne interese liči na drugi način, jer moran reč da ovakvim pisanjem nisi ni dostojan da nosiš nick kojio nosiš…..

  • Lumbardian says

   O. miserere nobis ! Ja osuđujen? J’Accuse ! I koga to deklariran? Sebe! Prijateju, ja tamo kantan. A pošto san ti pretežak za razumjevanje ko Krleža za čitaoce “Moje sudbine”. eto prelazin na lakši stil. Fraze, fraze, prazne fraze, a?
   – Moji prijateji Ivo i Nikola Batistić okopili su klapu koja je u iznimno kratkom vremenu postigla nezamisliv uspjeh pobjedom na osmon međunarodnon festivalu klapa u Perastu i tako promovirala na najlipši moguči način našu Lumbardu .Ponosin se time što san ima čast kantat s tin mladin judima. Usput smo se predobro zabavili. Mislin da jasniji ne mogu bit. Pošto si dovoljno inteligentan da me pripoznaš po imenu i prezimenu, jasno ti je da mi buka folklora ne smeta s obziron da znaš di stojin. (Opet Krleža progovara iz mene). Inače se više od trideset godina amaterski bavin ovon našon provincijalnon kulturon i to je moj jedini interes. Jako san pristojan pa ti neču objašnjava svaku svoju rečenicu jer to zahtjeva od tebe malo više znanja i interesa za opču kulturu.
   – Međutin, iz tvoga posta je vidljivo da voliš Lumbardu, pa ko takav zaslužuješ bolji nick.

 5. A Lumbardiane jesi ga malo zablesira…svak bi te krivo skonta…

 6. lipo,lipo…cestitke momcima! samo tako naprid i vidimo se na Omisu!

Speak Your Mind

*