Ljudska…

ribariEvo još jedna stara, o ljudima. Zanima me može li iko ikoga poznat. Možda po nekim obiteljskim slikama, inače sumnjam. Mene ovi najmlaji ne nekoga podsjeća ali nikako da povučen paralelu. A sad kad mislim, moguće da je on jedan sa slika iz sale od mužike, lumbarjani poginuli u drugemu svjetskemu. Danu da vas čujen, ima li kogo ideju. Ali stvarno teško jer ako je ovo slikano tridesetih prošljega stoljeća, prošlo je poprilično vrimena. A oni na slici živu. To je lipota slika.

Comments

 1. trtajun says:

  a di ja ovo, morebi na Tatinju???

 2. trtajun says:

  undas još ni bilo na plin, nego na petrolij za one koji ne znaju!!!

 3. Lumbardian says:

  Ovo su lumbarajski ribari na plavu ribu. O čijen životu možemo samo sanja. Šema je: Po bonaci i mraku bez miseca, svićari užežu petromaks. Na svitlost se digne plankton a na njega plava riba. Tada svičari probude ribare u barci na kojoj je imbruj. Žvelto opasaju jato da ne uteće i zatvore dno mriže. Pričaju da bi bilo toliko sardela, vrnuti i lignjica da se jedva moglo vesla. Normalno, ovo ja nisan nika vidi, šteta. Imbruj je ima Butušin, Lisandro, Jordesi, Šukali i Mikite a možebi i još kogo. Ovako su se prehranjivale generacije. Ostalo se solilo u drvene mujače. A ko je ovo na slici ? Dundo Ive, rojak Ante, kunjad Baldo i susid Franko. More bi nisan fali.

 4. AnteNobilo says:

  ovo je izgleda tradicionalno ribarenje ja doduše iman samo 14 godina ali san društvon već poče hodi gušt je gušt samo je problem nabavi kopje od osti

 5. mario says:

  Mozemo li doznat od Anta Nobila koji su ostali ribari na slici,i koja je to godina.Valjda se spominje.

 6. AnteNobilo says:

  misliš od mene???

 7. mario says:

  Od tebe ,nego od koga!?Ako znas i hoces rec,a ako ne,onda nista.

 8. AnteNobilo says:

  ne neznan rođen san 1995 otkud da to znan

Speak Your Mind